Voor wie
De mensen die we behandelen zijn volwassenen (vanaf 18 jaar*), die om wat voor reden dan vastlopen in hun leven. Dat kan iedereen overkomen, dus ook jou. Zo kan het zijn dat je klachten hebt waar je van af wil, maar het kan ook zo zijn dat je iets dwars zit waar je graag met een professional over zou willen praten. Het kan gaan om iets waar je steeds over piekert, maar ook om depressie, angst en onzekerheid bij jezelf. Deze problemen zien we elke dag en we hebben een ruime ervaring in het snel en adequaat behandelen ervan.
Over het algemeen merken we in ons werk dat mensen juist te lang wachten om hulp te vragen. Soms vanuit een gevoel van schaamte; wat zullen anderen er niet van denken als je naar de psycholoog gaat? Meestal zijn mensen enorm opgelucht als ze hier hebben gepraat met een van ons.
Wat de huisarts is voor lichamelijke klachten, is de psycholoog voor psychische problemen. Je hoeft niet 'ziek' te zijn, om hulp nodig te hebben: als je er snel bij bent, zijn een paar gesprekken vaak voldoende.
Als je last hebt van één van de onderstaande klachten, of je wil met iemand praten over dingen die je dwars zitten, kan een psycholoog je helpen. Misschien twijfel je nog of ik iets voor je kan betekenen, voel je dan vrij om contact op te nemen, zodat we er samen naar kunnen kijken. Door op onderstaande klachten te klikken kun je er meer over lezen.
- Angsten
- Depressie
- Posttraumatische Stress Stoornis
- (Onbegrepen) Lichamelijke (pijn) klachten
- Burn out
- Slaapproblemen
- Rouw- en verliesverwerking
- Psychische klachten tijdens of na de zwangerschap
* we behandelen alleen volwassenen, dus vanaf 18 jaar. Dit heeft te maken met de financiering. Kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar vallen onder de financiering van de gemeente. Wij hebben als praktijk geen contract met de gemeente, dus deze zorg wordt niet vergoed. We hebben alleen contracten met verzekeraars en zij vergoeden zorg vanaf 18 jaar.
* bij ons kun je niet terecht voor:
- Diagnostiek en behandeling van ontwikkelingsstoornissen (ADHD, ADD en ASS).
- Hardnekkige patronen die in de persoonlijkheid zijn verweven en waar een langer traject of meer specialistische behandeling voor nodig is.
- Eetstoornissen.
- Crisis gevoeligheid (o.a. indringende zelfmoordgedachten, zelfbeschadigend gedrag)
- Verslavingsproblemen
- Psychothische klachten
- Relatietherapie
NB: Met ingang van 2014 worden niet alle klachten (zoals rouw, enkelvoudige fobie) en problemen (zoals relatie- en werkproblemen) meer vanuit de basisverzekering vergoed. Omdat het niet altijd duidelijk is of de problemen voortkomen uit uw werk of privé-situatie of dat uw klachten worden veroorzaakt door andere psychische problemen, kunt je dit het best bespreken met uw huisarts.