Angsten

Angstgevoelens hebben meestal aanwijsbare redenen. Soms is iemand echter angstig terwijl daar weinig aanleiding voor is. Je durft bijvoorbeeld niet naar buiten of je durft niet naar de winkel. We spreken dan van een angststoornis. Angsten kunnen heel hinderlijk zijn in het dagelijks leven. Misschien vermijdt je de situatie waar je bang van wordt. Heb je last van uw angsten en wilt je er iets aan doen? Maak dan een afspraak.

Verschillende angststoornissen:
- een paniekstoornis, waarbij je angstig kunt zijn in de supermarkt, grote groepen, bioscoop etc.
- een paniekstoornis met allerlei vermijdingsgedrag, zoals niet meer boodschappen doen.
- angst om auto te rijden, te vliegen of in de trein of bus te zitten.
- angst in sociale contacten, bv voor hoe de ander over je denkt.
- de angst dat je een ernstige ziekte hebt.
- angst voor spinnen, vogels, overgeven, injecties etc.
- angst voor hoogtes of kleine ruimtes.
- angst om opnieuw zwanger te worden of weer te moeten bevallen.

Hoe kan ik je helpen bij angst en paniek?

Samen met een van ons ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten. Misschien heb je ooit iets meegemaakt wat heel angstig was of ben je onverwachts ineens in paniek geraakt en blijft dit nu steeds door je hoofd spoken. Ook richten we ons op het krijgen van inzicht in welke factoren de klachten in stand houden en je leert hoe je dit kunt veranderen.

We zullen aandacht besteden aan je gevoelens, je gedachten en je lichamelijke gewaarwordingen. We maken hierbij gebruik van interventies uit de cognitieve gedragstherapie, zoals mindfulness, EMDR en ervaringsgerichte interventies. Dit kan ervoor zorgt dat je snel minder last hebt van angst of paniekaanvallen.
Deze behandeling heeft niet tot doel om ervoor te zorgen dat je nooit meer in je leven angstig zult zijn. Je leert er echter wel beter mee om te gaan, en stil te staan bij de oorzaak van de angst en/of paniekaanvallen. Hierdoor nemen in de meeste gevallen de angst en paniekaanvallen drastisch af.

  
 

 


 

Laatste Nieuws

Vakantie Ronald Walboomers
Lees meer
Mamacafé in Berlicum op 22 februari 2024
Lees meer
Podcasts rondom zwangerschap, bevalling en de periode erna.
Lees meer

Voor het nieuwsoverzicht klik hier