Werkwijze

Aanmelding

Je kunt je hier online aanmelden en het aanmeldingsformulier invullen. Uiteraard mag je ook eerst bellen via tel. nr. 06-23206934 (Yolie Dijkers) of tel. nr. 0638078305 (Ronald Walboomers) of je vragen sturen via het contactformulier hier.

Na het online aanmelden, neemt een van ons contact met je op voor het maken van een afspraak. Je hoort dan ook of er sprake is van enige wachttijd. Kun je of wil je je niet online aanmelden? Geen probleem, dan kun je je ook telefonisch aanmelden of een sms bericht sturen, dan neemt een van ons contact met je op.

Oriënterend gesprek ofwel intake

Tijdens dit gesprek neemt je behandelaar je hulpvraag, klachten of problemen met je door. Hierdoor krijgen we een helder beeld van je zorgvraag en op basis daarvan kan worden aangegeven wat de behandeling voor je kan betekenen. Ook krijg je (digitaal) een vragenlijst (ROM) toegestuurd om te kijken wat bij aanmelding je psychische klachten zijn. Het kan ook zijn dat je een voorstel krijgt voor een aanvullende psychologische test. Ook is dit gesprek bedoeld om wederzijds kennis te maken, want voor een succesvolle therapie is het belangrijk dat het klikt tussen cliënt en therapeut.

Aan het eind van de intakegesprek komt er een behandelvoorstel. Als wordt ingeschat dat jouw situatie niet met kortdurende hulp kan worden aangepakt, bekijken we samen waar en hoe je wel goed geholpen kunt worden. Het doel van de begeleiding/behandeling is enerzijds het oplossen van je probleem of klacht, maar anderzijds ook persoonlijke groei, verbeterde zelfkennis en het vermogen om beter om te kunnen gaan met moeilijke situaties of problemen.

Begeleiding/behandeling

Na de intake wordt er een behandelplan opgesteld. Hierin wordt in samenspraak met jou het doel van de behandeling omschreven, de duur en de evaluatiemomenten. Dit behandelplan wordt door behandelaar en cliënt ondertekend. In de behandelingsfase gaan we doelgericht met je aan het werk middels gesprekken, oefeningen en huiswerkopdrachten, waarbij we gebruik kunnen maken van een beveiligde online omgeving.

Na je eerste sessie krijg je toegang tot je eigen beveiligde klantenpagina. Op deze pagina staan je huiswerkopdrachten en kun je feedback geven op de sessies. Verder vind je er een aantal oefeningen en tools die je kunnen helpen bij het realiseren van je behandeldoelen.

Het kan zijn dat je gedurende de behandeling wordt gevraagd om nog een keer (digitaal) een vragenlijst (ROM) in te vullen om te kijken hoe het met je psychische klachten is en of je baart hebt bij de behandeling.

Indien nodig of wenselijk, kan er ook een online gesprek plaatsvinden. 

Afronding

De behandeling wordt afgesloten met het maken van een terugvalpreventieplan en een evaluatiegesprek. Als het behandeldoel in het kortdurende traject niet gehaald is, kijken we samen of er doorverwijzing naar de specialistische GGz mogelijk is. Aan het eind van de behandeling zal je opnieuw (digitaal) een vragenlijst worden toegestuurd (ROM) en ook een evaluatieformulier. Na afloop rapporteert je behandelaar de resultaten aan je huisarts als je daar toestemming voor hebt gegeven.

 

 


 

Laatste Nieuws

Mamacafé in Berlicum op 22 februari 2024
Lees meer
Podcasts rondom zwangerschap, bevalling en de periode erna.
Lees meer
Nieuw zorgprestatiemodel per 1 januari 2022
Lees meer

Voor het nieuwsoverzicht klik hier