Rouw- en verliesverwerking

Het overlijden van een dierbaar persoon verandert je leven van het ene moment op het andere. Deze verlieservaring werpt je op jezelf terug. De mooie momenten zijn herinneringen geworden en onafgemaakte kwesties blijven onafgemaakt. Je verliest niet alleen het samenleven met de ander, maar vaak nog meer: de verbinding met bepaalde vrienden en relaties, een bron van inkomsten en zorg in en rondom het huis.
Ook het verlies van een baan, huwelijk of bijvoorbeeld de hoop op een kind kunnen diep ingrijpen op je leven. Je leven vervolgens weer oppakken is niet gemakkelijk.

Er is niet altijd die steun in je omgeving die je nodig hebt om je verlies te verwerken. Daarnaast verwerkt iedereen het verlies op zijn of haar eigen manier. Je wilt er veel over praten of juist niet; er komen veel tranen of juist geen tranen. De duur van de rouw kan variëren van enkele dagen tot jarenlang. Wanneer je het gevoel hebt vast te lopen in dit proces, kan een behandeling je verder helpen.

Hoe kan ik je helpen bij rouw- en verliesverwerking?

Samen zullen we kijken wat het verlies van je dierbare voor je betekent en wat voor klachten je op dat moment hebt. Samen gaan we na waar jij je in je rouwproces bevindt. Ook krijg je van mij informatie over hoe een rouwproces verloopt. Als je er aan toe bent stellen we samen met jou een plan van aanpak op.

De behandeling kan, naast verwerking, gericht zijn op het leren omgaan met negatieve emoties, het leren aanpassen aan de veranderde situatie en leren leven zonder de ander. Ik help je je eigen strategie uit te stippelen in het verwerkingsproces en je eigen weg terug te vinden in een leven zonder je dierbare, baan of niet ingevuld verlangen.


 

 


 

Laatste Nieuws

Zomervakantie 2024
Lees meer
Mamacafé in Berlicum op 22 februari 2024
Lees meer
Podcasts rondom zwangerschap, bevalling en de periode erna.
Lees meer

Voor het nieuwsoverzicht klik hier