Slaapproblemen

Veel mensen krijgen ergens in hun leven te maken met slaapproblemen. Gelukkig zijn de klachten vaak van voorbijgaande aard. Uiteindelijk zoekt zo’n 10% hulp. De problemen variëren van inslaapproblemen, lang wakker liggen, niet kunnen doorslapen tot vroeg wakker worden. We spreken van een slaapprobleem als je langdurig slecht slaapt en je je overdag moe, prikkelbaar of slaperig voelt. Concentreren wordt moeilijk en dagelijkse bezigheden gaan niet zo goed meer. Er kunnen allerlei klachten optreden. Bij ouderen komen slaapproblemen vaker voor, maar ook jongeren kunnen er mee te kampen hebben.

Hoe kan ik je helpen bij slaapproblemen?

We staan stil bij je klachten en gaan samen op zoek naar mogelijke oorzaken. Ook kijken we naar je je slaappatroon en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Belangrijk is om te weten dat je slaappatroon niet in een keer verandert. Je lichaam moet namelijk wennen aan het nieuwe ritme.
Indien nodig werk ik nauw samen met de (psychosomatisch) fysiotherapeut om samen te kijken hoe we je slaapproblemen kunnen verminderen.

 

 


 

Laatste Nieuws

Yolie Dijkers afwezig in week 22
Lees meer
Mamacafé in Berlicum op 22 februari 2024
Lees meer
Podcasts rondom zwangerschap, bevalling en de periode erna.
Lees meer

Voor het nieuwsoverzicht klik hier