Depressie

Als je een depressie hebt, merk je dat doordat je gedurende langere tijd last hebt van somberheid en lusteloosheid. Je hebt minder belangstelling voor dingen en je hebt moeite om je te concentreren. Je voelt je moe, rusteloos, minderwaardig en snel geïrriteerd. Sommige mensen ervaren het leven als een grote last en denken soms zelfs aan de dood. Een depressie kan lang duren, maar kan ook vanzelf overgaan. Vaak worden de klachten in de loop van een aantal weken dan vanzelf minder. Worden de klachten niet minder of blijft je er last van houden in het dagelijkse leven dan kan een behandeling je helpen.

Hoe kan ik je helpen bij depressieve klachten?

Samen met een van ons ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten. Je leert weer structuur in je leven aan te brengen. Je wordt je bewust welke factoren de klachten in stand houden en je leert hoe je dit kunt veranderen.

Ook zullen we aandacht besteden aan je gevoelens, je gedachten en je lichamelijke gewaarwordingen. We maken hierbij gebruik van interventies uit de cognitieve gedragstherapie, zoals mindfulness, EMDR en ervaringsgerichte interventies. Deze interventies zijn de afgelopen jaren effectief zijn gebleken bij depressieve klachten.

 

 

 


 

Laatste Nieuws

Vakantie Ronald Walboomers
Lees meer
Mamacafé in Berlicum op 22 februari 2024
Lees meer
Podcasts rondom zwangerschap, bevalling en de periode erna.
Lees meer

Voor het nieuwsoverzicht klik hier