Training zwangerschap en psychiatrie

15-12-2017 - Yolie Dijkers

Training zwangerschap en psychiatrie

We hebben 2 dagen training gehad van Jacqueline Koster en Carola Brekelmans. Beiden zijn jarenlang betrokken (geweest) bij de POP poli van Reinier van Arkel.

Doel van de training was meer kennis vergaren rondom de psychische klachten van zwangere en pas bevallen vrouwen, zodat we snel kunnen signaleren als er klachten zijn of dreigen te ontstaan, zodat we de hulpverlening zo snel en adequaat mogelijk kunnen inzetten.

(Bijna) alle disciplines van het GC de Groote Wielen waren aanwezig bij de training, zoals de huisartsen, POH GGz, verloskundigen, fysiotherapeuten, bekkentherapeut, Cesar therapeut, de consultatiebureau arts en de jeugdverpleegkundigen en de (kinder) psychologen die op de locatie werkzaam zijn.

Het waren twee leerzame en gezellige dagen, waarin we veel kennis hebben opgedaan, elkaar beter leren kennen en waarin we enthousiast geworden zijn om meer samen op te trekken in de zorg rondom zwangere en pas bevallen vrouwen. In praktijk blijkt dat alles rondom het krijgen van een baby helaas niet voor iedereen een “roze wolk” is.

Mocht je vragen hebben over wat wij voor jou kunnen betekenen, neemt gerust contact met een van ons op.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
 


 

Laatste Nieuws

Yolie Dijkers afwezig tot dinsdag 5 maart
Lees meer
Mamacafé in Berlicum op 22 februari 2024
Lees meer
Podcasts rondom zwangerschap, bevalling en de periode erna.
Lees meer

Voor het nieuwsoverzicht klik hier